nieuws

Mogelijk enquête over zieke Corus-werknemer

bouwbreed Premium

haarlem – Provinciale Staten van Noord-Holland beslissen maandag of er een enquête komt in de zaak van oud-Corus-werknemer R. Kahlman. Volgens Kahlman is hij ernstig ziek geworden, doordat Corus hem met giftige stoffen heeft laten werken. Hij werkte vijf jaar lang met giftige vliegassen en chemische afvalstoffen, die tot harde bouwmaterialen werden verwerkt. Het laboratorium […]

haarlem – Provinciale Staten van Noord-Holland beslissen maandag of er een enquête komt in de zaak van oud-Corus-werknemer R. Kahlman. Volgens Kahlman is hij ernstig ziek geworden, doordat Corus hem met giftige stoffen heeft laten werken. Hij werkte vijf jaar lang met giftige vliegassen en chemische afvalstoffen, die tot harde bouwmaterialen werden verwerkt. Het laboratorium waar Kahlman werkte, is inmiddels gesloten. Corus kreeg destijds een boete opgelegd voor overtreding van de arbowet. Statenlid Agema wil dat tijdens een enquête de rol van de provincie in de affaire wordt onderzocht.

Reageer op dit artikel