nieuws

Module vergemakkelijkt installatie van keuken

bouwbreed Premium

etten-leur – Traditionele materialen die zich ruimschoots hebben bewezen. Die zegt C. de Graaf te gebruiken in zijn Water Installatie Module. Deze WIM maakt de aansluiting van keukens op de waterleiding en de riolering makkelijker.

De Graaf zegt de eerste te zijn die zo�n module aanbiedt. De leverancier uit Etten-Leur noemt zijn vinding een echte innovatie en brengt die via zijn bedrijf WIM Europe op de markt. Fabrikanten als Bruynzeel en Keller zouden de keukens al in de fabriek op de WIM willen voorbereiden terwijl ook handelaren als Mandemakers interesse tonen voor het systeem. De groothandelaren Dekker, Doeco en DPS hebben de WIM inmiddels ook al in hun assortiment opgenomen. Interesse krijgt De Graaf ook van ontwikkelaars die overwegen het systeem voor te schrijven voor hun woningen.

Met de WIM kan iedereen zonder specifieke loodgieterskennis binnen 10 minuten een keuken aansluiten, garandeert De Graaf. De 70 centimeter hoge module wordt tegen de keukenwand geplaatst en op de leidingen aangesloten. Met een bijgeleverd sjabloon worden de uitsparingen in de achterwand gemaakt. Aan de onderkant van de module worden twee kogelstopkranen gemonteerd en aan de bovenkant twee filterstopkranen. De WIM komt inclusief alle benodigde materialen als kranen, tape en sifon. Eenmaal aangesloten biedt de voorziening een nettere aanblik dan wanneer de aansluitingen op de traditionele wijze zijn gemaakt. De module wordt daarbij achter de keuken geplaatst wat ruimte schept in het keukenblok.

Afsluitbare filterstopkranen houden het vuil bij de mengkraan tegen wat de kans op vervuiling of verstopping vermindert. Een eigen afvoer voorkomt een gorgelende vaatwasser. De materialen zijn goedgekeurd door het KIWA. Het leidingwerk is afgeperst op 8 bar. De WIM kan niet corroderen, stelt De Graaf die de hele module voor vijf jaar garandeert. Het systeem komt in drie standaarduitvoeringen: één voor spoelladekasten zonder vaatwasser, één voor spoelladekasten met vaatwasser en één voor traditionele spoelkasten met een deur. De Graaf levert ook een module voor het maken van gasaansluitingen met een gastec-goedgekeurde knelkoppeling.

De WIM 1 heeft vier wateraansluitingen: twee voor onder de keuken en twee voor de mengkraan. De WIM 2 heeft vijf wateraansluitingen: twee voor onder de keuken twee voor de mengkraan en één voor de vaatwasser beluchterkraan. Deze aansluiting heeft een ingebouwde keerklep. De WIM 3 heeft zeven wateraansluitingen.

Reageer op dit artikel