nieuws

Miljoenenclaim voor gemeente Landgraaf

bouwbreed Premium

LANDGRAAF – Zilverzandwinner Beaujean uit Heerlen presenteert de gemeente Landgraaf een schadeclaim van enkele miljoenen euro�s. Dit nadat de gemeenteraad besloot 117 woningen te laten bouwen op het gebied van een huidige camping. Daardoor kan Beaujean geen zilverzand meer winnen in het stuk grond dat pal naast die camping ligt, juist nu het bedrijf een […]

LANDGRAAF – Zilverzandwinner Beaujean uit Heerlen presenteert de gemeente Landgraaf een schadeclaim van enkele miljoenen euro�s. Dit nadat de gemeenteraad besloot 117 woningen te laten bouwen op het gebied van een huidige camping. Daardoor kan Beaujean geen zilverzand meer winnen in het stuk grond dat pal naast die camping ligt, juist nu het bedrijf een aanvraag tot winning bij de provincie heeft ingediend.

De gemeente adviseerde de provincie negatief. Onder het gewraakte terrein ligt bijna 3 miljoen ton hoogwaardig zilverzand. Volgens het bedrijf bestaan er oude toezeggingen van de provincie, die nu worden genegeerd. Gemeente en provincie ontkennen dat. Op 14 december buigt de gemeenteraad zich over de claim van Beaujean.

Reageer op dit artikel