nieuws

Milieu kwelgeest bij een derde projecten

bouwbreed

den haag – Milieuregels zorgen bij een derde van de bouwprojecten voor stagnatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Groningen, ingenieursorganisatie Onri en bureau Oranjewoud. Vooral gemeenten geven aan last de hebben van de milieuregels (84 procent). Van de woningcorporaties vindt 64 procent de groene wetgeving een kwelgeest. Uit de 339 door onderzoeker […]

den haag – Milieuregels zorgen bij een derde van de bouwprojecten voor stagnatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Groningen, ingenieursorganisatie Onri en bureau Oranjewoud.

Vooral gemeenten geven aan last de hebben van de milieuregels (84 procent). Van de woningcorporaties vindt 64 procent de groene wetgeving een kwelgeest.

Uit de 339 door onderzoeker Korenberg geanalyseerde enquêtes blijken de geluidsregels de meeste overlast te bezorgen. Van de ondervraagden meldt 57 procent soms en 32 procent vaak last te hebben van de geluidsregels.

Nog voor de luchtkwaliteit wordt de bodemverontreiniging aangegeven als tweede bron van stagnatie. Een kwart van de ondervraagde groep (van gemeenten en corporaties maar ook ontwikkelende bouwers) zegt vaak hinder te hebben van regels tegen bodemvervuiling. Luchtkwaliteit en beschermde diersoorten scoren op de klachtenlijst 21 en 12 procent het antwoord vaak.

Reageer op dit artikel