nieuws

Meerstad vertraagd door nieuwe mer

bouwbreed Premium

GRONINGEN – Een tweede mer-onderzoek gooit roet in het eten van de gemeenten Groningen, Slochteren, de provincie en de vier projectontwikkelaars die betrokken zijn bij de bouw van de wijk Meerstad ten oosten van de stad Groningen. Er is inmiddels een eerste milieuonderzoek uitgevoerd, maar dat is volgens de landelijke mer-commissie niet voldoende. Welke gevolgen […]

GRONINGEN – Een tweede mer-onderzoek gooit roet in het eten van de gemeenten Groningen, Slochteren, de provincie en de vier projectontwikkelaars die betrokken zijn bij de bouw van de wijk Meerstad ten oosten van de stad Groningen. Er is inmiddels een eerste milieuonderzoek uitgevoerd, maar dat is volgens de landelijke mer-commissie niet voldoende. Welke gevolgen de ontwikkeling van het gebied heeft op het milieu, blijkt nog onvoldoende in kaart te zijn gebracht.

Er moet een tweede milieu-effectrapportage komen met als gevolg dat de planning van de nieuwbouw wordt vertraagd en ook de aanleg van het Euvelgunnetracé, het traject dat de zuidelijke ringweg in de stad Groningen moet ontlasten, van zijn schema doet afwijken. Het traject zou volgens planning medio 2007 gereed moeten zijn.

Voor de aanleg van het tracé moet 40 hectare zand gewonnen worden bij de aanleg van het immense meer in de nieuwe wijk. De ontwikkelaars (AM NV, Koop Holding BV, Heijmans NV en BPF Bouwinvest BV) moeten nu eerst het nieuwe mer-onderzoek afwachten.

Reageer op dit artikel