nieuws

Machinerichtlijn in 2009 pas actief

bouwbreed Premium

ede – Aboma+Keboma ziet de introductie van de nieuwe Europese machinerichtlijn, waartoe op 15 december in Straatsburg is besloten, met vertrouwen tegemoet. “De implementatie van de regels door de Nederlandse overheid is gepland in 2009. Dus we hebben nog tijd genoeg om ons op de nieuwe situatie voor te bereiden. De tijd van politiek invloed […]

ede – Aboma+Keboma ziet de introductie van de nieuwe Europese machinerichtlijn, waartoe op 15 december in Straatsburg is besloten, met vertrouwen tegemoet. “De implementatie van de regels door de Nederlandse overheid is gepland in 2009. Dus we hebben nog tijd genoeg om ons op de nieuwe situatie voor te bereiden. De tijd van politiek invloed uitoefenen is voorbij”, aldus specialist J. Nijkamp van het keuringsbureau.

Vijf lange jaren hadden de Europese lidstaten nodig om tot de nieuwe machinerichtlijn te komen. Belangrijkste doel van de verscherpte aanpak is het voorkomen van ongelukken op arbeidsplaatsen. “In algemene zin zijn de veranderingen niet zo groot”, vindt Nijkamp. “Hoewel, het is maar net met welke bril je de richtlijn bekijkt. De details kunnen natuurlijk voor sommige betrokkenen best ingrijpend zijn.”

Reageer op dit artikel