nieuws

Maatschappelijke inzet aanbestedingen meenemen

bouwbreed Premium

den haag – De overheid moet bij de prijs-kwaliteit-beoordeling van aanbestedingen ook de maatschappelijke inzet van bedrijven meenemen in de afweging. Dat zei CDA-kamerlid G. Verburg gisteren tijdens de begrotingsbehandeling van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Er moet volgens het CDA dan bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheden die een bedrijf biedt bij stages, […]

den haag – De overheid moet bij de prijs-kwaliteit-beoordeling van aanbestedingen ook de maatschappelijke inzet van bedrijven meenemen in de afweging.

Dat zei CDA-kamerlid G. Verburg gisteren tijdens de begrotingsbehandeling van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Er moet volgens het CDA dan bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheden die een bedrijf biedt bij stages, leerwerktrajecten, reïntegratie en herintreders. Volgens Verburg kunnen jongeren op deze manier makkelijker aan een (leer-werk)baan komen. “Gemeente, provinciën en het Rijk zijn met 30 miljard euro per jaar de grootste aanbesteder van ons land. Dan kun je bedrijven dus stimuleren om een invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in sociaal opzicht”, aldus het kamerlid. Het CDA wil nog niet dat het allemaal wettelijk geregeld gaat worden. De partij wil eerst afwachten hoe het gaat wanneer de overheid rekening houdt met de maatschappelijke inzet. “Mkb-bedrijven staan te boek als goede opleiders en kennen uitstekende leerbedrijven. Daarnaast zijn er voorbeelden van gemeenten die niet alleen kijken naar de prijs-kwaliteit-verhouding bij aanbestedingen maar juist ook het sociaal verantwoord ondernemen meenemen. Verplichting is dus nog niet aan de orde.”

Reageer op dit artikel