nieuws

Lokale luchtkwaliteit beïnvloedbaar

bouwbreed

ede – Met technische of verkeersmaatregelen is lokaal de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat betoogt het kenniscentrum CROW in een nieuwe uitgave. �Maatregelen voor een schonere lucht� behandelt negentien oplossingen die het hele spectrum bestrijken. Van individueel voertuigniveau tot op stedelijke schaal, van technisch/ fysieke tot bestuurlijk/juridische maatregelen. Provincies en gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de […]

ede – Met technische of verkeersmaatregelen is lokaal de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat betoogt het kenniscentrum CROW in een nieuwe uitgave. �Maatregelen voor een schonere lucht� behandelt negentien oplossingen die het hele spectrum bestrijken. Van individueel voertuigniveau tot op stedelijke schaal, van technisch/ fysieke tot bestuurlijk/juridische maatregelen.

Provincies en gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de luchtkwaliteit, kunnen zich door de uitgave laten inspireren om de lokale situatie te verbeteren.

Eerder kwam een deel uit (218a) in de nieuwe reeks �Luchtkwaliteit en verkeer� van het kennisplatform voor infrastructuur, verkeer en vervoer. Een derde uitgave van het CROW zal in januari het licht zien en beschrijft de aanpak om te komen tot een integraal luchtkwaliteitsplan.

Reageer op dit artikel