nieuws

Landelijke economie trekt verder aan

bouwbreed Premium

voorburg – De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2005 met 1,3 procent gegroeid. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De groei van het bruto binnenlands product blijkt 0,4 procentpunt hoger te zijn dan bij de eerste raming half november. De opwaartse bijstelling is volgens de rekenmeesters in […]

voorburg – De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2005 met 1,3 procent gegroeid. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De groei van het bruto binnenlands product blijkt 0,4 procentpunt hoger te zijn dan bij de eerste raming half november. De opwaartse bijstelling is volgens de rekenmeesters in Voorburg vooral te danken aan meer overheidsbestedingen. Ook de uitgaven voor de zorg bleken hoger dan eerder gemeld. Ten opzichte van het vorige kwartaal is het binnenlands product met 0,6 procent toegenomen.

Reageer op dit artikel