nieuws

Lamellenwand dient voor ventilatie en decoratie

bouwbreed Premium

susteren – PLS International uit Susteren introduceert voor de Nederlandse markt aluminium en gegalvaniseerd ijzeren lamellenwanden. De lamellenwandsystemen zijn veelzijdig toe te passen.

Onder andere voor decoratieve wandafwerking, ventilatievoorziening van technische ruimten, balustrades en zonwering. PLS vindt dat de lamellenwanden een esthetisch alternatief vormen voor een moderne gevelbekleding.

Er is keus uit een groot aantal uitvoeringen, meldt de leverancier. De wanden van aluminium of gegalvaniseerd ijzer zijn er in diverse lamelvormen. Er zijn S- en Z-vormige lamellen een ook V-vormige, die doorkijk en indringen voorkomen. Voor de afwerking is er keuze uit technisch geanodiseerd aluminium, gegalvaniseerd ijzer of gepoedercoat. Voor toepassing in kustgebieden bestaat een speciale poedercoating.

Voor elke situatie is wel een geschikte uitvoering te vinden, zegt PLS International. De lamellenwanden kunnen worden geplaatst tegen bestaande constructie of worden toegepast als losstaande, zelfdragende constructie. Bij de meeste typen zijn de lamelafstanden variabel in te stellen. Hierdoor kan ook een grote luchtinlaat of -uitlaat worden bereikt.

Reageer op dit artikel