nieuws

Laatste polderbarak van ondergang gered

bouwbreed Premium

tollebeek – De laatste polderbarak van Flevoland wordt van de ondergang gered. Het markante gebouw is 65 jaar oud en staat in Tollebeek. Restauratie van de barak moet dit deel van de Flevolandse geschiedenis levend houden. De barak wordt weer in oude staat gebracht. Het totale project kost ruim 100.000 euro. De Europese Unie en […]

tollebeek – De laatste polderbarak van Flevoland wordt van de ondergang gered. Het markante gebouw is 65 jaar oud en staat in Tollebeek. Restauratie van de barak moet dit deel van de Flevolandse geschiedenis levend houden. De barak wordt weer in oude staat gebracht. Het totale project kost ruim 100.000 euro. De Europese Unie en de provincie Flevoland bekostigen een deel hiervan.

Het project wordt uitgevoerd door onder andere Stichting Landschapsbeheer Flevoland en de bevolking.

Polderbarakken werden bewoond door de pioniers die werkten aan de drooglegging van noordelijk Flevoland.

Reageer op dit artikel