nieuws

Jong talent gevraagd voor oude Dokhaven

bouwbreed Premium

rotterdam – Stadshavens Rotterdam heeft een prijsvraag uitgeschreven om ideeën te vergaren voor een tijdelijke invulling van de Dokhaven op het voormalige RDM-terrein. Op de werf waar vroeger vele zeeschepen van de dokken rolden, zal na 2020 een compleet nieuwe wijk worden gebouwd. Om tot die tijd verpaupering tegen te gaan zijn het Rotterdams Havenbedrijf […]

rotterdam – Stadshavens Rotterdam heeft een prijsvraag uitgeschreven om ideeën te vergaren voor een tijdelijke invulling van de Dokhaven op het voormalige RDM-terrein.

Op de werf waar vroeger vele zeeschepen van de dokken rolden, zal na 2020 een compleet nieuwe wijk worden gebouwd. Om tot die tijd verpaupering tegen te gaan zijn het Rotterdams Havenbedrijf en de gemeente op zoek naar jonge stedenbouwkundigen en architecten die ideeën hebben voor een tijdelijke en flexibele bestemming van het gebied.

Het project heeft als naam �unorthodocks� meegekregen. De resultaten van de prijsvraag worden gebruikt in de discussie over het toekomstige gebruik en de inrichting van de oude scheepswerven.

Reageer op dit artikel