nieuws

Installatiebranche sluit vernieuwingsakkoord

bouwbreed

gouda – Uneto-VNI en de Regieraad Bouw hebben een vernieuwingsakkoord gesloten. Na soortgelijke akkoorden met Bouwend Nederland en de ONRI is dit het derde.

Een belangrijk ijkpunt noemt Uneto-VNI-voorzitter J. Heeres het akkoord. “Enerzijds is dit een eerste hoofdstuk van het transitietraject, waarbij nadrukkelijk cultuuromslag en schoon schip maken de hoofdthema�s zijn. Anderzijds is dit vernieuwingsakkoord hét instrument om de volledige implementatie van de innovatiegedachte bij onze leden verder gestalte te geven.”

Binnen de installatiebranche is al een innovatiegroep actief met als doel de innovatiekracht van lidbedrijven te bevorderen. De komende jaren wil de branchevereniging nadrukkelijk inspelen op ontwikkelingen in de markt en de maatschappij.

Met Syntens en MKB-Adviseurs zijn daarnaast al overeenkomsten gesloten om de bedrijfsvoering van installatiebedrijven verder te professionaliseren. Zo worden de algemene voorwaarden van installatiebedrijven afgestemd met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Bovendien gaat Uneto-VNI een campagne onder haar leden voeren om het toepassen van de gedragscode te bevorderen.

Ook Regieraad-voorzitter J. Hovers is verheugd over het akkoord. “In de bouwkolom spelen de installatiebedrijven een voortrekkersrol. Zij hebben direct te maken met de wensen van de eindgebruiker en lopen vaak voorop bij de ontwikkeling van innovatieve concepten. Als we erin slagen hun innovatiekracht meer en eerder in te schakelen, kan dat zeer positieve effecten hebben op de efficiency van het bouwproces en de kwaliteit van het eindproduct.”

Met de deelname van Uneto-VNI krijgt het vernieuwingsoffensief bouw volgens Hovers dan ook een krachtige impuls.

Reageer op dit artikel