nieuws

Hoorn stimuleert wonen boven winkel

bouwbreed Premium

hoorn – Met een subsidie van maximaal tienduizend euro hoopt de gemeente Hoorn eigenaren te bewegen hun ruimte boven winkels voor bewoning geschikt te maken. In het winkelhart van de stad zouden er daardoor 150 woningen bij kunnen komen. Over de wens om meer woningen boven winkels te realiseren wordt al meer dan tien jaar […]

hoorn – Met een subsidie van maximaal tienduizend euro hoopt de gemeente Hoorn eigenaren te bewegen hun ruimte boven winkels voor bewoning geschikt te maken. In het winkelhart van de stad zouden er daardoor 150 woningen bij kunnen komen.

Over de wens om meer woningen boven winkels te realiseren wordt al meer dan tien jaar gepraat. Door toedoen van Woningcorporatie Intermaris Woondiensten is er plotseling beweging in gekomen. Intermaris heeft de eigenaren van dertig panden bereid gevonden om de bovenwoningen op te knappen. Voor de verbouwplannen is inmiddels een vergunning aangevraagd. Voor nog eens dertig panden worden plannen ontwikkeld. Uit onderzoek van de woningcorporatie blijkt dat er zo�n 150 panden geschikt zijn te maken. De gemeente ziet in de subsidieregeling een mogelijkheid om de winkelstraten leefbaarder en veiliger te maken. Bovendien is Hoorn blij met elke nieuwe woning die nog kan worden gerealiseerd nu de er bijna nergens meer plek is om te bouwen. Hoorn legt voor iedere woning maximaal tien mille op tafel.

Reageer op dit artikel