nieuws

Golfstaten bouwen aluminiumsmelterij

bouwbreed

muscat – Een joint venture van de Canadese aluminiumproducent Alcan, de Omaanse Olie Company SAOC en de Abu Dhabi Water en Elektriciteits Autoriteit gaan een aluminiumsmelterij neerzetten in Sohar in Oman. Onder de naam Sohar Aluminium Company waarin Alcan 20 procent heeft, zal jaarlijks 350 kiloton aluminium geproduceerd worden. De investering inclusief energiecentrale van 1000 […]

muscat – Een joint venture van de Canadese aluminiumproducent Alcan, de Omaanse Olie Company SAOC en de Abu Dhabi Water en Elektriciteits Autoriteit gaan een aluminiumsmelterij neerzetten in Sohar in Oman. Onder de naam Sohar Aluminium Company waarin Alcan 20 procent heeft, zal jaarlijks 350 kiloton aluminium geproduceerd worden.

De investering inclusief energiecentrale van 1000 megawatt gaat 1,7 miljard dollar kosten en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2008 in bedrijf komen. Vooralsnog bestaat de smelterij uit één productielijn. Maar er is al rekening gehouden met uitbreiding met een tweede lijn waarvan Alcan dan maximaal 60 procent in bezit kan krijgen.

Reageer op dit artikel