nieuws

Glazen vloer blijft intact bij brand

bouwbreed

den haag – Een vloer uit brandbestendig glas noemt Glazeguard S.W. uit het Britse Taunton zijn Triple-Lite Firefloor. De vloer is opgebouwd uit panelen van 1 bij 3 meter. De panelen zijn gemaakt uit het brandbestendige isolatieglas Pyrostop van Pilkington en weerstaan een uur achtereen brand. De vloer is geschikt voor woningen en de utiliteit. […]

den haag – Een vloer uit brandbestendig glas noemt Glazeguard S.W. uit het Britse Taunton zijn Triple-Lite Firefloor. De vloer is opgebouwd uit panelen van 1 bij 3 meter. De panelen zijn gemaakt uit het brandbestendige isolatieglas Pyrostop van Pilkington en weerstaan een uur achtereen brand. De vloer is geschikt voor woningen en de utiliteit. De laboratoriumopstelling voor de brandtest droeg een last van 4,5 kilonewton per vierkante meter oftewel 8000 kilo op een vlak van 3,6 bij 4,4 meter. Tegelijk droeg de vloer een puntbelasting van 5 kilonewton. Het midden van de vloer zakte daardoor ruim 4 millimeter. De brandtest duurde 68 minuten en bereikte temperaturen tot 900 graden Celsius. Glazeguard noemt zijn vloer geschikt voor onder meer vlucht- en voetgangersroutes.

Reageer op dit artikel