nieuws

Gemeente Venlo en 3W akkoord over Maasboulevard

bouwbreed

venlo – De bouw van de Venlose Maasboulevard kan voor de zomer beginnen. De gemeente Venlo en projectontwikkelaar 3W hebben daarover overeenstemming bereikt. Voor 1 februari 2006 moeten gemeente en 3W de laatste onderdelen van dit akkoord hebben geconcretiseerd.

Na de bouwvoorbereiding, die zo snel mogelijk na 1 februari begint, kan voor de zomer 2006 de schop de grond in. Als ook de gemeenteraad toestemt, kan de Maasboulevard in 2008 klaar zijn.

Venlo erkent dat de plannen vertraging hebben opgelopen. De afspraken met 3W moesten worden uitgewerkt. Eerder zorgden de archeologische vondsten op het Maasboulevard-terrein en de mogelijke inpassing van Holland Casino voor vertraging. Maar directeur N. Eurlings van 3W zei gisteren nog voor de zomer met de bouw te kunnen beginnen.

Met het totale project is een gezamenlijke investering gemoeid van circa 150 miljoen euro. Wethouder Janssen hoopt de gemeenteraad medio februari over de totale kosten voor de gemeente inzicht te kunnen geven.

De Maasboulevard Venlo is een gezamenlijke ontwikkeling van projectontwikkelaar 3W en de gemeente Venlo. Met Maasboulevard krijgt de stad Venlo een geheel nieuw verblijfsgebied op een bijzonder rijke locatie, een belangrijke impuls voor Venlo. De stad Venlo krijgt weer een directe en sfeerrijke verbinding met de Maas. Het plan verenigt de functies wonen, winkelen, parkeren, cultuur en recreatie.

Reageer op dit artikel