nieuws

Geld voor zwakke schakels in kust

bouwbreed

Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) tastte afgelopen maand diep in de buidel voor de tien zwakke schakels in de kust. Zodra een gemeente in overleg met waterschap en provincie de uitwerking klaar heeft, past het Rijk direct het ontbrekende deel bij. Door de grote onderuitputting op de begroting van verkeer en waterstaat kan het departement […]

Staatssecretaris Schultz van Haegen (water) tastte afgelopen maand diep in de buidel voor de tien zwakke schakels in de kust. Zodra een gemeente in overleg met waterschap en provincie de uitwerking klaar heeft, past het Rijk direct het ontbrekende deel bij. Door de grote onderuitputting op de begroting van verkeer en waterstaat kan het departement zonder veel moeite driekwart miljard euro naar voren halen. Komend jaar moeten de kustplannen klaar zijn. Noordwijk, Ter Heijde en Scheveningen zijn nu al heel ver. Door de problemen met luchtkwaliteit is volgend jaar ook 50 miljoen extra voor water. Ongeveer de helft daarvan gaat naar projecten van Ruimte voor de Rivier.Foto: Aeroview

Reageer op dit artikel