nieuws

Financiering nieuwe rijksweg 18 rond

bouwbreed Premium

eibergen – De financiering van de nieuwe Rijksweg 18 tussen Varsseveld en Enschede is rond. Dat meldt de Regio Twente na een gesprek tussen de provincies Gelderland en Overijssel, Regio Twente, Knooppunt Arnhem-Nijmegen en minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. In dit gesprek heeft de minister 73 miljoen extra toegezegd. De twee provincies, oostelijke regio�s […]

eibergen – De financiering van de nieuwe Rijksweg 18 tussen Varsseveld en Enschede is rond. Dat meldt de Regio Twente na een gesprek tussen de provincies Gelderland en Overijssel, Regio Twente, Knooppunt Arnhem-Nijmegen en minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. In dit gesprek heeft de minister 73 miljoen extra toegezegd.

De twee provincies, oostelijke regio�s en gemeenten Berkelland, Haaksbergen en Enschede dragen in totaal 117 miljoen euro bij aan de verbeteringen van de N18. De rijksbijdrage komt na de extra toezegging uit op in totaal 123 miljoen euro. Het totale gehele budget van 240 miljoen euro is voldoende voor een nieuwe rijksweg met ongelijkvloerse kruisingen voor het weggedeelte Enschede-Groenlo. De grootste knelpunten doen zich voor bij Eibergen, Haaksbergen en Usselo.

Reageer op dit artikel