nieuws

Faillissement voor Van der Hoop

bouwbreed

AMSTERDAM – Het doek is gevallen voor Van der Hoop Bankiers. De rechtbank in Amsterdam heeft de chique bank 16 december failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door de bewindvoerders, die constateerden dat een normale bedrijfsvoering onmogelijk is geworden. Na de afkondiging van de noodregeling heeft De Nederlandsche Bank twee bewindvoerders aangesteld bij de financiële […]

AMSTERDAM – Het doek is gevallen voor Van der Hoop Bankiers. De rechtbank in Amsterdam heeft de chique bank 16 december failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door de bewindvoerders, die constateerden dat een normale bedrijfsvoering onmogelijk is geworden.

Na de afkondiging van de noodregeling heeft De Nederlandsche Bank twee bewindvoerders aangesteld bij de financiële instelling, die nu ook het faillissement zullen afwikkelen. De twee curatoren concluderen dat klanten en schuldeisers van de bank niet al hun geld zullen terugkrijgen. De crediteuren kunnen echter wel op een groot deel van hun claims rekenen. De aandeelhouders zullen waarschijnlijk met lege handen achterblijven.

De afgelopen dagen is onderhandeld om onderdelen van Van der Hoop te verkopen. Er wordt momenteel nog met belangstellenden gesproken over verkoop van de obligatieportefeuille en de divisie vermogensbeheer.

Reageer op dit artikel