nieuws

Faber Betonpompen investeert in materieel

bouwbreed Premium

zoeterwoude – Faber Betonpompen kocht voor 2,7 miljoen euro bij Wensink in Emmeloord zeven nieuwe wagens: drie mixerpompen; drie betonpompen en één wagen voor het leveren en maken van cel(schuim)beton op locatie. De specifieke opbouw staat op het onderstel van een Mercedes Actros. Met de nieuwe aanschaf wil Faber de dienstverlening efficiënter maken en de concurrentie voorblijven.

Directeur R. Faber constateert dat betonpompen vaak nog maar met moeite op locaties in de binnensteden terecht kunnen. Een betonpomp moet het materiaal dan op afstand via een lange giek aanvoeren. De betonpompspecialist uit Zoeterwoude schafte om die reden nieuwe machines aan met een gieklengte van 52 meter. Het bedrijf kan daarmee drie pompen inzetten met 52 meter gieklengte. Faber ziet ook dat betoncentrales hun activiteiten beperken tot het produceren van betonmortel. Met drie betonpompmixers wil hij de weggevallen dienstverlening compenseren. Omdat ook de vraag naar cel- oftewel schuimbeton nog steeds toeneemt, breidde Faber het wagenpark uit met een nieuwe mobiele productiemachine.

De betonpompspecialist bouwde de schuimbetonmachine in eigen beheer. De installaties van de betonmixerpompen hebben een opbouw van Schwing Stetter die het Duitse Schwing leverde als FBP 24.

Twee betonpompen zijn respectievelijk voorzien van een KVM 52 en KVM 34 van Schwing. Van der Spek uit Vianen leverde de betonpompopbouw BSF 36,14 H van het Duitse Putzmeister. Faber Betonpompen, Faber Celbeton en Faber Betonwerken beschikken daarmee over 23 betonpompen en vijf celbetonmachines. Van de laatste categorie maken er drie volledig zelfstandig schuimbeton en verwerken de twee andere de celbeton met betonspecie die op locatie geleverd wordt door een betoncentrale.

Voor de aanvoer van cement voor de drie zelfstandige machines gebruikt Faber drie eigen cementbulkwagens.

Voor het storten van onderwaterbeton vervoert Faber Betonwerken het materiaal en de benodigde �onderwaterdobber� met een eigen vrachtwagenunit.

Reageer op dit artikel