nieuws

Dwangsom Limburg voor afvalverwerker

bouwbreed Premium

maastricht – De provincie Limburg heeft het Maastrichtse afvalverwerkingsbedrijf John Peeters Holding een dwangsom van ruim 260.000 euro opgelegd. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met opslag en verwerking van afvalhout. Vanaf begin 2005 heeft de provincie diverse controles uitgevoerd bij het bedrijf. Daarbij bleek dat het bedrijf zich herhaaldelijk niet hield aan de vergunningsvoorschriften. […]

maastricht – De provincie Limburg heeft het Maastrichtse afvalverwerkingsbedrijf John Peeters Holding een dwangsom van ruim 260.000 euro opgelegd. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met opslag en verwerking van afvalhout.

Vanaf begin 2005 heeft de provincie diverse controles uitgevoerd bij het bedrijf. Daarbij bleek dat het bedrijf zich herhaaldelijk niet hield aan de vergunningsvoorschriften. De provincie stoorde zich vooral aan het opslaan van brandbare stoffen onder een hoogspanningslijn. Vorig jaar bezweek zo�n mast in Beek, nadat daar onder gestapelde houten pallets vlam hadden gevat. Sindsdien is de provincie uiterst waakzaam om dit soort zaken te voorkomen.

Het bedrijf krijgt maximaal acht weken de tijd om de overtredingen ongedaan te maken. Lukt dat niet, dan gaat Maastricht over tot vordering van de dwangsom.

Reageer op dit artikel