nieuws

Dijkverlegging bij Lienden niet nodig

bouwbreed Premium

den haag – De dijkverlegging bij het Gelderse Lienden is niet noodzakelijk. Dat schrijft de landelijke stuurgroep Ruimte voor de Rivier aan staatssecretaris Schultz (water) over de planologische kernbeslissing Ruimte voor de Rivier. Volgens de stuurgroep kan de staatssecretaris er beter voor kiezen een pakket van dijkversterkingen en uiterwaardvergravingen te verrichten langs de Neder-Rijn en […]

den haag – De dijkverlegging bij het Gelderse Lienden is niet noodzakelijk. Dat schrijft de landelijke stuurgroep Ruimte voor de Rivier aan staatssecretaris Schultz (water) over de planologische kernbeslissing Ruimte voor de Rivier.

Volgens de stuurgroep kan de staatssecretaris er beter voor kiezen een pakket van dijkversterkingen en uiterwaardvergravingen te verrichten langs de Neder-Rijn en de Lek. Er zouden aanpassingen moeten plaatsvinden in zes uiterwaarden (Vianen/Hagestein, Obstakelverwijdering Machinistenschool Elst, Buitenwaarden, Tollewaard, Middelwaard, Doorwerth en Meinerswijk).

Het is het belangrijkste advies dat de stuurgroep aan Schultz meegeeft van een tal van wijzigingsvoorstellen. Zo is ook het advies gegeven een dijkverlegging bij Lent uit te voeren om het knelpunt bij Nijmegen op te lossen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zegt de voorstellen van de stuurgroep binnenkort te beoordelen. Met het project Ruimte voor de Rivier wil het kabinet een nieuwe invulling geven aan een nieuwe aanpak van hoogwaterbescherming. De maatregelen moeten bijdragen aan een veilig rivierengebied met een goede balans tussen landbouw, natuur en stedelijkheid.

Reageer op dit artikel