nieuws

Dakpan VHV Cottage met verweerd uiterlijk

bouwbreed Premium

zaltbommel – Koramic heeft een nieuwe keramische dakpan met een verweerd uiterlijk. Deze VHV Cottage biedt een historische uitstraling. Het patina van het verweerde uiterlijk ontstaat door een speciaal procédé op de rode scherf, voorafgaand aan het bapkproces. Er zijn twee uitvoeringen, de cottage rood en de cottage blauw. Koramic vint de dakpan in het […]

zaltbommel – Koramic heeft een nieuwe keramische dakpan met een verweerd uiterlijk. Deze VHV Cottage biedt een historische uitstraling.

Het patina van het verweerde uiterlijk ontstaat door een speciaal procédé op de rode scherf, voorafgaand aan het bapkproces. Er zijn twee uitvoeringen, de cottage rood en de cottage blauw.

Koramic vint de dakpan in het bijzonder geschikt voor historische gebouwen, maar ook in nieuwbouw met een retro- of cottagestijl komt hij tot zijn recht.

Het panmodel heeft een variabele kopsluiting (latafstand 285 – 305 millimeter). Hierdoor is de dakpan op vrijwel elk dakvlak in te dekken, zonder zaag- of slijpwerk. Als de bestaande panlatten nog in goede staat verkeren is vervanging doorgaans niet nodig, meldt producent Wienerberger.

Bij de VHV Cottage horen speciale hulpstukken en andere toebehoren.

Reageer op dit artikel