nieuws

Bouygues trekt 14.000 werknemers extra aan

bouwbreed Premium

parijs – Het Franse bouw-, telecom- en mediaconcern Bouygues heeft opnieuw zijn omzetverwachting voor dit jaar verhoogd. De onderneming verwacht 2005 nu af te sluiten met een omzet van 24 miljard euro.

Eerder dit jaar schroefde Bouygues de te verwachte bedrijfsopbrengsten al op tot 23,6 miljard euro. De goede ontwikkeling van de drie bouwdivisies van het concern zijn aanleiding de cijfers opnieuw naar boven bij te stellen. Bouygues is bovendien positief over volgend jaar, waarin 14.000 werknemers extra zullen worden aangetrokken.

In de eerste negen maanden kwam de omzet van het concern uit op 17,8 miljard euro. Dat is 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg met 16 procent tot 1,3 miljard. Het nettoresultaat bedroeg 648 miljoen euro, een toename van 26 procent. De winst werd negatief beïnvloed door een voorziening van 52 miljoen euro. Die trof Bouygues voor een boete wegens vermeende kartelovertredingen van de telecomdivisie. Het bedrijf vecht de boete nog aan.

De bouwdivisie zag in de eerste negen maanden de omzet met 9 procent stijgen tot 4,2 miljard euro. De vastgoedtak kwam 26 procent hoger uit op 1,1 miljard. Ook de wegenbouwdivisie groeide, met 17 procent naar 6,9 miljard euro. De winstgevendheid van de drie bedrijfsonderdelen steeg spectaculair. De bouwdivisie won 42 procent, de vastgoedpoot 24 procent en de wegenbouw zag het nettoresultaat 37 procent hoger uitkomen.

Reageer op dit artikel