nieuws

Bosch-bouwplaatsradio kan tegen stootje

bouwbreed Premium

breda – Een oersterke radiolader met cd-speler. Dat is de nieuwe GML 24 V-CD van Bosch voor de bouwplaats. Hij ziet er met zijn kubusvorm net zo uit als zijn voorganger, maar heeft nu dan een cd-speler.

De radiolader heeft een robuust uiterlijk. Hij zit met een veerwerking vast in twee stabiele rolstangen en overleeft volgens de producent daardoor zelfs een val van 10 meter hoog zonder schade. Een stalen rooster beschermt de luidsprekers en de met rubber beklede bedieningsknoppen zijn stevig genoeg voor de zware werkomstandigheden op de bouwwerf.

Het hart van het toestel is een combinatie van een geïntegreerde cd-speler en een AM/FM stereo radio met elektronische zoekfunctie en twintig voorkeurzenders. Een equalizer, twee grote luidsprekers van 12,5 centimeter, twee �tweeters� en een inschakelbare basversterker garanderen een klank die zelfs het lawaai van een betonmolen de baas kan, meldt Bosch.

Stroomverdeler

Het grote lcd-display met verlichting aan de voorzijde van het toestel geeft de radiofrequentie of cd-informatie aan. De radio is met zijn twee waterbestendige 230 volt stopcontacten ook te gebruiken als stroomverdeler. Voor het opladen van een gsm is er een 12 volt autocontactdoos. Een externe MP3 speler is ook aan te sluiten.

Verder beschikt het toestel over een geïntegreerd laadstation voor accu�s van 12 tot 24 volt van Bosch-gereedschap.

Is er in een bouwput geen stopcontact voorhanden, dan kan de GML 24 V-CD acht uur spelen op een 24 volt batterij.

De radio heeft een kantlengte van 36 centimeter. Het gewicht is krap 8,5 kilo. De ingebouwde draaghendel vergemakkelijkt het transport. De 3 meter lange aansluitkabel past in de kabelhouder aan de zijkant van het toestel.

Reageer op dit artikel