nieuws

Bilfinger scoort brugverbinding in Vancouver

bouwbreed Premium

mannheim – Bilfinger Berger is uitgekozen tot exclusief bieder voor een grote brugverbinding in de Canadese stad Vancouver. Het in publiek-private samenwerking uit te voeren project vertegenwoordigt een waarde van 580 miljoen euro.

Bilfinger neemt bij het project zowel de planning, financiering als de bouw en – voor een periode van 32 jaar – het beheer op zich. De aannemer uit Mannheim bouwt een duizend meter lange brug over de Fraser-rivier met aansluitend drie kilometer viaduct en negen kilometer verbindingsweg.

Dankzij de opdracht in Vancouver heeft Bilfinger in recordtijd Noord-Amerika gemaakt tot een stevige zuil onder zijn divisie voor publiek-private samenwerking. Begin november haalde het concern de opdracht binnen voor de 26 kilometer lange Trans Canada hoofdweg over de Kicking Horse-pas in de Rocky Mountains. Het project omhelst 25 jaar beheer en is goed voor 100 miljoen euro.

Bilfinger Berger koerst dit jaar af op een omzet van 6,9 miljoen euro. De winst wordt geraamd op 65 à 70 miljoen euro. Topman H. Bodner denkt het resultaat in 2006 met enkele tientallen miljoenen te verbeteren. Voor 2007 ligt de lat op een winst van 100 miljoen euro. De groei van Bilfinger Berger zal mede komen uit acquisities. Het concern heeft 100 miljoen euro in kas om snel aankopen te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel