nieuws

Besluit lage btw opnieuw uitgesteld

bouwbreed

brussel – De Europese Raad van Regeringsleiders heeft zaterdagochtend in alle vroegte een besluit over voortzetting van het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten opnieuw uitgesteld. Al twee eerder hebben de Europese ministers van Financiën een besluit doorgeschoven. De regeringsleiders die in Brussel praatten over het meerjarenbudget van de Europese Unie, hebben nu besloten “de Europese […]

brussel – De Europese Raad van Regeringsleiders heeft zaterdagochtend in alle vroegte een besluit over voortzetting van het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten opnieuw uitgesteld. Al twee eerder hebben de Europese ministers van Financiën een besluit doorgeschoven.

De regeringsleiders die in Brussel praatten over het meerjarenbudget van de Europese Unie, hebben nu besloten “de Europese Raad van ministers van Economische Zaken en Financiën te verzoeken het vraagstuk van de verlaagde btw-tarieven te bespreken tijdens zijn zitting in januari 2006 zodat hierover een definitief akkoord kan worden bereikt”, zo laat voorzitter Tony Blair weten.

Dit betekent dat de huidige regeling op 1 januari 2006 ophoudt te bestaan. Staatssecretaris Wijn (financiën) heeft al laten weten er de eerste weken van januari soepel mee om te gaan. De verwachting is inmiddels dat half januari de Ecofin de regeling alsnog zal handhaven met terugwerkende kracht.

Reageer op dit artikel