nieuws

Bedrijvencomplex langs Waal Nijmegen

bouwbreed

nijmegen – De Nijmeegse onderneming ANAC, exploitant van wasstraten, wil op zijn eigen terrein een nieuw bedrijvencomplex realiseren. Het gaat om grootschalige detailhandel in combinatie met andere voorzieningen. Hoewel nog onderzoek wordt gedaan naar de precieze invulling van het plan komen er op het terrein van 3,5 hectare mogelijk bouwmarkten en een grote supermarkt. Daarnaast […]

nijmegen – De Nijmeegse onderneming ANAC, exploitant van wasstraten, wil op zijn eigen terrein een nieuw bedrijvencomplex realiseren. Het gaat om grootschalige detailhandel in combinatie met andere voorzieningen.

Hoewel nog onderzoek wordt gedaan naar de precieze invulling van het plan komen er op het terrein van 3,5 hectare mogelijk bouwmarkten en een grote supermarkt. Daarnaast is er een parkeergarage met verschillende verdiepingen voorzien.

Het project valt samen met de komst van de nieuwe brug over de Waal die vlak bij het bedrijf wordt aangelegd. Vanaf de stadsbrug, die de entree van de stad wordt, zal het terrein een weinig aantrekkelijk aanblik opleveren. De gemeente Nijmegen wil daar graag verandering in zien en ANAC springt op die wens in. Zo wordt mogelijk een deel van het terrein overkapt met een dak waarop begroeiing is aangebracht, een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Rudy Uytenhaak.

Inmiddels zijn de plannen voorgelegd aan de gemeente. Wanneer het project eenmaal van start gaat is vooralsnog niet bekend.

Reageer op dit artikel