nieuws

Amvest bouwt sociale huurwoningen

bouwbreed

AMSTERDAM – De ontwikkeling van sociale huurwoningen is in Amsterdam niet langer voorbehouden aan corporaties. Vastgoedfonds Amvest bouwt en krijgt in het havenkwartier van IJburg een complex met 48 studentenwoningen in eigendom, heeft de gemeente besloten. In Amsterdam worden sociale huurwoningen normaal ontwikkeld door een van de plaatselijke woningcorporaties. Maar volgens wethouder Stadig is de […]

AMSTERDAM – De ontwikkeling van sociale huurwoningen is in Amsterdam niet langer voorbehouden aan corporaties. Vastgoedfonds Amvest bouwt en krijgt in het havenkwartier van IJburg een complex met 48 studentenwoningen in eigendom, heeft de gemeente besloten.

In Amsterdam worden sociale huurwoningen normaal ontwikkeld door een van de plaatselijke woningcorporaties. Maar volgens wethouder Stadig is de markt sterk in beweging. De gemeente moet daarom ook zelf durven bewegen. “Dit is een bijzonder pilotproject. Daarmee kunnen we zien wat er mogelijk is. Het is mooi als op deze manier de bouw van sociale huurwoningen kan worden gestimuleerd”, aldus de wethouder.

De studentenwoningen zijn onderdeel van het toekomstige uitgaanscentrum van IJburg.

Reageer op dit artikel