nieuws

Achttien jonge Almeerders bouwen eigen wooncomplex

bouwbreed Premium

almere – Achttien jonge Almeerders wilden aanvankelijk hun eigen studentenhuis bouwen, maar inmiddels hebben enkelen van hen al een vaste baan. Daarom maken ze er nu maar een appartementencomplex van. “De bouwers hebben zich verenigd in de Vereniging Villa Corsini. We leren gaandeweg”, zei voorzitter A. van Oogen gisteren.

Het idee voor Villa Corsini ontstond enkele jaren geleden. De Almeerders sloegen toen de handen ineen op zoek naar alternatieve studentenhuisvesting, waarin ze na hun opleiding konden blijven wonen. Van Oogen: “Er waren wel woningen, maar daar moest je uiterlijk een jaar na je studie uit. Dat schiet niet op.”

De gemeente Almere wees de initiatiefnemers, die tussen de 20 en 30 jaar zijn, halverwege dit jaar een locatie toe aan de Lekstraat in de Waterwijk. Als alles volgens plan verloopt, begint de bouw van het appartementencomplex eind volgend jaar. De appartementen gaan naar verwachting 110.000 tot 115.000 euro kosten. De deelnemers moeten vooraf al 12.000 euro per persoon in het project steken om hun woning veilig te stellen. Wie er voor de realisatie alsnog uitstapt, omdat hij bijvoorbeeld elders werk vindt, moet volgens Van Oogen zelf voor een vervanger zorgen. “Om de lege plek op te vullen.”

De belangstellenden hebben onlangs een architect gekozen, maar er blijven voorlopig nog genoeg discussiepunten over. Van Oogen verklapt dat er tijdens de ledenvergaderingen soms flinke discussies plaatsvinden. “Maar ruzies hebben we gelukkig nog niet gehad. Heel luxe kan het gezien de prijs niet worden. Maar we hoeven straks geen douche of toilet te delen, zoals in een studentenhuis. Waardoor het aantrekkelijker is om er lang te blijven.” (anp)

Reageer op dit artikel