nieuws

Aantal files door wegwerk verdubbelt

bouwbreed Premium

den haag – De files die ontstaan door wegwerkzaamheden nemen de komende twee jaar flink in omvang toe. Minister Peijs (verkeer) denkt dat het aantal files door onderhoudswerk verdubbelt in 2006 en 2007.

In een brief aan de Tweede Kamer over het wegwerken van het achterstallig onderhoud stelt de minister er alles aan te willen doen om de hinder voor automobilisten zo veel mogelijk te voorkomen.

Rijkswaterstaat wil het achterstallig onderhoud op rijkswegen binnen twee jaar halveren. Uit de planning van de werkzaamheden voor volgend jaar blijkt dat de projecten die het verkeer het meest hinderen, in de zomermaanden worden opgepakt. De werkzaamheden worden zo veel mogelijk in de verkeersluwe uren uitgevoerd.

In de brief aan de Kamer meldt Peijs dat zij wil voorkomen dat tijdens de werkzaamheden aan de rijkswegen ook omliggende regionale wegen op de schop worden genomen.

Ook wil Peijs zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden tegelijkertijd laten uitvoeren om daarmee te voorkomen dat wegen langer dan nodig worden afgesloten.

Reageer op dit artikel