nieuws

Verslechtering bij Britse bouwmarkten

bouwbreed Premium

londen – De marktomstandigheden voor de Britse bouwmaterialenhandel zijn sinds half oktober dramatisch verslechterd. Veel kleine bouwers zijn veel pessimistischer geworden over het werkaanbod. Het is niet uit te sluiten dat de normale bouwvakantie rond de Kerst dit jaar wordt verlengd. Die waarschuwing komt van Travis Perkins, de grootste keten in de Britse bouwmaterialenhandel. Travis […]

londen – De marktomstandigheden voor de Britse bouwmaterialenhandel zijn sinds half oktober dramatisch verslechterd. Veel kleine bouwers zijn veel pessimistischer geworden over het werkaanbod. Het is niet uit te sluiten dat de normale bouwvakantie rond de Kerst dit jaar wordt verlengd.

Die waarschuwing komt van Travis Perkins, de grootste keten in de Britse bouwmaterialenhandel. Travis Perkins heeft meer dan 750 speciaalzaken voor de kleine bouwer en heeft eind vorig jaar de keten van bouwmarkten Wickes overgenomen. De verkopen zijn in de eerste tien maanden van dit jaar met 13,8 procent teruggelopen. Vooral de laatste vier maanden gaat het hard met een daling van ruim 20 procent vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar.

Volgens topman G. Cooper heeft de verslechtering geleid tot een prijzenslag, die de winsten verder onder druk zet. Hoewel de kortingen meestal geen betrekking hebben op de producten van Wickes trekken de aanbiedingen wel klanten naar de concurrentie. “Wij hebben tot nu toe geen kortingen doorgevoerd maar proberen door andere aanbiedingen en door kostenvermindering de marge op peil te houden”, aldus Cooper.

Reageer op dit artikel