nieuws

Verkoop walserijen halveert winst Alcan

bouwbreed

amsterdam – Het Canadese aluminiumconcern Alcan is in het derde kwartaal uitgekomen op een nettowinst van 81 miljoen dollar, een stuk minder dan de 167 miljoen dollar van het derde kwartaal van vorig jaar. De winstdaling vloeit voort uit het afstoten van Novelis, waaronder de meeste walserijen van Alcan vielen. De omzet verminderde van 6,18 […]

amsterdam – Het Canadese aluminiumconcern Alcan is in het derde kwartaal uitgekomen op een nettowinst van 81 miljoen dollar, een stuk minder dan de 167 miljoen dollar van het derde kwartaal van vorig jaar. De winstdaling vloeit voort uit het afstoten van Novelis, waaronder de meeste walserijen van Alcan vielen.

De omzet verminderde van 6,18 miljard tot 4,89 miljard dollar. De omzet is kleiner dan de analisten hadden voorzien. Voor de nettowinst geldt het omgekeerde. Alcan is de op een na grootste producent van aluminium ter wereld.

Reageer op dit artikel