nieuws

Van Well op een wals terug naar werkvloer

bouwbreed Premium

rotterdam – Er zijn flinke vorderingen gemaakt op het gebied van veiligheid, maar het schort soms nog aan waardering. Dat zijn de belangrijkste conclusies die Dick van Well (bestuursvoorzitter Dura Vermeer Groep) vanavond trekt in het tv-programma Terug naar de werkvloer.

In het programma van de RVU, dat een vervolg is op een in 2002 uitgezonden bouwplaatsbezoek, zien we Van Well in gesprek met uitvoerders en wegenbouwers en bestudeert hij de praktijk van het asfalteren. Tot zijn grote vreugde kan hij op een wals rondrijden.

Centraal bij zijn bezoek aan een woningbouwproject in Zoetermeer en een asfalteerproject in Schiedam staat de vraag of er iets gebeurd is met aandachtspunten die hij bij zijn eerste bouwplaatsbezoek signaleerde op het gebied van veiligheid, kledingpakket en werkdruk. Dat blijkt het geval: veiligheidsmiddelen als helmen, brillen, schoenen en gehoorbeschermers worden – anders dan bijna vier jaar geleden – overal gedragen. Op het woningbouwproject is zelfs een speciale veiligheidsman aangesteld.

De werkdruk en de papierlawine waarover uitvoerders klaagden, blijken verminderd door investeringen in automatisering. En wegenbouwers, die klaagden dat zij als enigen binnen het bedrijf geen sweaters en thermokleding kregen, zitten er inmiddels warmpjes bij.

Van Well constateert alleen dat complimentjes niet makkelijk worden gemaakt op de werkvloer, terwijl die toch belangrijk zijn voor de motivatie. Van Well, schuldbewust: �Mijn secretaresse krijgt morgen een schouderklopje.� Uitzending: woensdag 23 november om 20.30 uur op Nederland 3.

Reageer op dit artikel