nieuws

Van Oord spuit voor 2,5 miljard kunstmatig eiland bij Dubai op

bouwbreed

rotterdam – Baggeraar Van Oord heeft een derde contract voor het opspuiten van een kunstmatig eiland voor de kust van Dubai in de wacht gesleept.

Met contract voor het zogenaamde Palm Deira, een tweede eilandengroep in de vorm van een palmboom is een bedrag van 2,5 miljard euro gemoeid. Op het eiland verrijst een stad voor een half miljoen inwoners.

Palm Deira wordt 18 kilometer lang, 9 kilometer breed en zal een oppervlakte van 4.000 hectare krijgen. Voor het project is 1 miljard kubieke meter zand nodig en 40 miljoen ton steen. Van Oord zet voor het project, dat acht jaar in beslag zal nemen ongeveer 800 mensen, tien sleephopperzuigers en drie speciaal uitgeruste steenstorters in.

De ondertekening van het contract vond gisteren plaats in aanwezigheid van de opdrachtgever, de kroonprins van Dubai en premier Balkenende.

Van Oord is sinds 2001 actief in Dubai en heeft onder andere Palm Jumeirah aangelegd. Momenteel is Van Oord bezig met de The World, een groep van opgespoten eilanden in de vorm van de wereldkaart.

Reageer op dit artikel