nieuws

Van Hoof opent deur voor niet EU-arbeider

bouwbreed

den haag – Werkgevers uit de Europese Unie hoeven met ingang van 1 december geen tewerkstellingsvergunningen meer aan te vragen als ze in Nederland een dienst verrichten met eigen werknemers uit Polen of andere landen waarvoor geen vrij verkeer van werknemers geldt. Wel zijn ze verplicht zich vooraf te melden bij de Centrale organisatie voor […]

den haag – Werkgevers uit de Europese Unie hoeven met ingang van 1 december geen tewerkstellingsvergunningen meer aan te vragen als ze in Nederland een dienst verrichten met eigen werknemers uit Polen of andere landen waarvoor geen vrij verkeer van werknemers geldt. Wel zijn ze verplicht zich vooraf te melden bij de Centrale organisatie voor werk en inkomen, CWI.

De meldingsplicht houdt in dat werkgevers vooraf gegevens moeten verstrekken over hun bedrijf, de identiteit van hun werknemers en over de dienst die ze in Nederland gaan verrichten. Voor uitzendarbeid en postbusondernemingen blijft de tewerkstellingsvergunning wel verplicht. Met afschaffing van de werkvergunning voor dienstverleners zet staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken) de deur voor het vrije verkeer van diensten in de Europese Unie verder open. De invoering van de meldingsplicht moet ervoor zorgen dat controle op de activiteiten van buitenlandse dienstverleners wel mogelijk blijft.

Reageer op dit artikel