nieuws

Vaart achter herstel balkons Brunssum

bouwbreed

brunssum – Aannemer Jongen uit Landgraaf begint nog dit jaar met het herstel van 28 gestutte balkons in Brunssum. Dat heeft productiedirecteur R. Schoffelen van Jongen gisteren laten weten. Op 27 mei sommeerde de gemeente de balkons te stutten nadat een inspectie “ernstige gebreken” aantoonde. De in 2002 opgeleverde balkons bleken niet te zijn voorzien […]

brunssum – Aannemer Jongen uit Landgraaf begint nog dit jaar met het herstel van 28 gestutte balkons in Brunssum. Dat heeft productiedirecteur R. Schoffelen van Jongen gisteren laten weten.

Op 27 mei sommeerde de gemeente de balkons te stutten nadat een inspectie “ernstige gebreken” aantoonde. De in 2002 opgeleverde balkons bleken niet te zijn voorzien van een 20 centimeter lang ijzeren staafje in de constructie.

TNO keurde afgelopen donderdag het concept-herstelplan goed. Jongen diende vervolgens vrijdag een aanvraag voor een bouwvergunning in bij de gemeente. Volgens een woordvoerder geeft Brunssum, na publicatie morgen, komende vrijdag al de bouwvergunning af om zo vaart achter de zaak te zetten.

Deze week praat Jongen met de Vereniging van Eigenaren van het complex over de manier waarop de balkons zullen worden hersteld. Het plan daarvoor is nog niet helemaal rond, zei Schoffelen gisteren.

Eerder overleg in juli met de bewoners leverde al een keuze voor een plan van aanpak op. Daarin werd gekozen om de zijmuur open te zagen, een extra pilaar in te metselen en vervolgens het geheel af te werken.

Reageer op dit artikel