nieuws

Transport bruggen bij grens aangehouden

bouwbreed

den haag – Het transport van drie delen van een houten brug voor De Blauwe Stad in Winschoten, Groningen, is in Duitsland vlak voor de grens door politie aangehouden. Bij controle bleek de maximale breedte van 4 meter met 70 centimeter overschreden. Voor het transport moest een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Omdat dit speciale wegtransport […]

den haag – Het transport van drie delen van een houten brug voor De Blauwe Stad in Winschoten, Groningen, is in Duitsland vlak voor de grens door politie aangehouden. Bij controle bleek de maximale breedte van 4 meter met 70 centimeter overschreden. Voor het transport moest een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Omdat dit speciale wegtransport alleen �s nachts mag plaatsvinden, bereikte de houten brug afgelopen nacht, met 24 uur vertraging, haar einddoel.

Het plaatsen van de 70 meter lange brug zal vandaag plaatsvinden. De voor dit werk opgetrokken kraan is door de vertraging ingezet voor het plaatsen van een kleinere brug van 24 meter.

De houten bruggen komen van de Duitse fabrikant Schaffitzel in de buurt van het Zwarte Woud in Zuid Duitsland. Het transport is 70 kilometer van de grensovergang gestopt.

Reageer op dit artikel