nieuws

Ten Cate voert omzet met 10 procent op

bouwbreed Premium

almelo – Technisch textielproducent Ten Cate heeft zijn omzet over de eerste negen maanden met bijna 10 procent opgevoerd tot 528 miljoen euro. De nettowinst steeg in die periode met ruim 20 procent tot 24,2 miljoen.

De bedrijfsopbrengsten in het derde kwartaal namen met 7 procent toe. Door de verkoop van een bedrijfsonderdeel eerder dit jaar bleef de kwartaalomzet per saldo echter vrijwel gelijk op 177 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg wel, met 1 miljoen euro tot 9,2 miljoen. De divisie waaronder ook de kunstgrasactiviteiten vallen, vertoonde in het derde kwartaal de meeste vooruitgang. De omzet steeg met bijna 13 procent tot 84 miljoen euro. Vooral in Amerika ziet Ten Cate de vraag naar geosynthetics toenemen.

Volgens de Almelose onderneming worden de kwaliteiten van kunstgras hier nog onvoldoende gewaardeerd. “Dit heeft een drukkend effect op de prijsstelling”, aldus Ten Cate. Wereldwijd blijven de vooruitzichten voor de kunstgrasmarkt goed, meent Ten Cate. Onlangs nog maakte het bedrijf bekend 10 miljoen euro te steken in de uitbreiding van de productiecapaciteit. Het gaat om vestigingen in Nederland en de VS.

Lichte zorgen maakt Ten Cate zich wel over de gestegen prijzen van kunststof granulaten. Die zorgden ervoor dat het bedrijfsresultaat van de divisie met slechts 2,4 procent steeg tot 10,6 miljoen euro. Ook in het vierde kwartaal zal de prijsstijging het resultaat beïnvloeden. Desondanks handhaven de Almeloërs de uitgesproken verwachting dat de winst tussen de 26 en 29 miljoen euro zal uitkomen.

Reageer op dit artikel