nieuws

Tekenen en rekenen voor Zuidasdok begonnen

bouwbreed

amsterdam – Het Rijk, de gemeente Amsterdam en vijf banken zijn begonnen met het “tekenen en rekenen” aan het dokmodel, waarbij alle infrastructuur rond de Amsterdamse Zuidas ondergronds gaat.

In het voorjaar verwachten de partijen het complete plan aan gemeenteraad en Tweede Kamer te kunnen voorleggen. Dan wordt ook bekend welke banken bereid zijn mee te betalen aan het project.

Kwartiermaker en voormalig ING-topman J. Doets en directeur van het projectbureau Zuidas J. Stoutenbeek presenteerden gisteren een update met betrekking tot Nederlands grootste en meest ambitieuze bouwput. Stoutenbeek benadrukte daar nog maar eens dat of het dok er nu wel of niet komt, de bouwactiviteiten op de Amsterdamse toplocatie “gestaag doorgaan.” Zo is onlangs begonnen met de bouw van twee woontorens, waarvan er één 100 meter hoog wordt.

Doets vertelde dat de samenwerking met de marktpartijen voorspoedig verloopt. “Wat hier gebeurt is uniek,” zei hij. “Normaal legt de overheid marktpartijen een plan voor met de vraag of ze daar aan mee willen betalen. Nu worden de partijen al in een vroeg stadium betrokken in het plan, ongeacht of ze straks meedoen of niet. Dat levert goede nieuwe inzichten op.”

Reageer op dit artikel