nieuws

Soloactie breekt loco-burgemeester Sittard-Geleen op

bouwbreed Premium

sittard-geleen – Loco-burgemeester Th. Hanssen heeft op eigen houtje zijn handtekening gezet onder een contract met de aannemers Meulen en Jongen aangaande het Fortuna-stadion. Dat komt hem nu duur te staan.

Aan de handtekening lag geen besluit van de gemeenteraad ten grondslag lag, noch kreeg Hanssen toestemming van burgemeester Dijkstra om te tekenen. Niettemin tekende hij op 8 juli toch. Dat gaf Hanssen maandagavond toe tijdens een turbulente raadsvergadering.

De loco-burgemeester tekende een contract met de aannemers voor de verdere uitbouw van het stadion van Fortuna. De raad had Hanssen weliswaar een mandaat gegeven om te tekenen, maar onder bepaalde voorwaarden. En daaraan was niet voldaan, gaf Hanssen toe.

Een van die voorwaarden was dat Fortuna een regeling moest hebben getroffen voor de sanering van alle schulden. De Raad van Commissarissen van Fortuna laat in een brief weten dat die schulden niet zijn gesaneerd. Sterker nog: de banken hadden een ultimatum gesteld tot 17 november, en voor die tijd moest Fortuna een miljoenenschuld aflossen. Fortuna heeft echter nog geen sponsoren gevonden die dat geld kunnen ophoesten.

Hanssen en collega-wethouder Geenen (eveneens CDA) wisten al maanden dat de schuld niet was geregeld. Toch tekende Hanssen. Beide wethouders “vergaten” de raad van de nog bestaande schuld op de hoogte te stellen.

De VVD diende maandagavond een motie van wantrouwen in, maar die wordt waarschijnlijk verworpen. VVD-fractievoorzitter Pieters vroeg zich af, of Hanssen nu hoofdelijk aansprakelijk is voor de schade door het tekenen van het miljoenencontract.

De raad kwam er maandag niet uit en vergadert morgenavond verder.

Reageer op dit artikel