nieuws

Snel renovatie twee Haagse cultuurcentra

bouwbreed Premium

den haag – De hoognodige renovatie van de Dr. Anton Philipszaal en het naastgelegen Lucent Danstheater kan hoogstwaarschijnlijk op korte termijn van start gaan.

Bij de gemeente Den Haag heerst groot optimisme dat de overdracht van de gebouwen van de huidige eigenaar aan de gemeente nog voor het einde van dit jaar plaatsvindt.

Die overdracht is voor de gemeente een voorwaarde om te investeren in het opknappen van beide beeldbepalende gebouwen in de binnenstad. Daarvoor is al een bedrag gereserveerd van circa 4 miljoen euro. Verantwoordelijk wethouder Van Dijk-Staats sluit niet uit dat dat bedrag uiteindelijk hoger uitvalt.

Twee jaar geleden was er al sprake van dat de gemeente de gebouwen zou overnemen om vervolgens het onderhoud ter hand te kunnen nemen. De geplande overdracht ging toen op het laatste moment niet door vanwege interne meningsverschillen aan de zijde van de gebruikers van de twee gebouwen. Vandaar dat de gemeente ook nu nog een kleine slag om de arm houdt.

Zo snel mogelijk na de overdracht van de panden zal de Philipszaal groot onderhoud ondergaan en worden aangepast aan de huidige arbo-wetgeving. Ook is het de bedoeling de voorgevel grondig te vernieuwen en opener te maken. De zaal heeft nu een bijna ondoorzichtige glazen façade.

De renovatie van het danstheater behelst vooral het wegwerken van achterstallig groot onderhoud. Er is sprake van lekkages, houtrot en verzakking van de toneelvloer. Verder worden onder andere de toneelinstallaties aangepast en luchtbehandelingsinstallaties vervangen.

Reageer op dit artikel