nieuws

Schoollokalen dicht na asbestmeting

bouwbreed

wormer – Twee schoollokalen van basisschool De Eendragt in Wormer zijn gesloten na de meting van een ontoelaatbare concentratie asbestvezel. Ongeveer 75 kinderen kregen les in de lokalen. Een aantal had er al drie jaar lang les, anderen een kortere periode. Het risico voor deze kinderen en hun leerkrachten op longvlieskanker is niet vast te […]

wormer – Twee schoollokalen van basisschool De Eendragt in Wormer zijn gesloten na de meting van een ontoelaatbare concentratie asbestvezel. Ongeveer 75 kinderen kregen les in de lokalen. Een aantal had er al drie jaar lang les, anderen een kortere periode. Het risico voor deze kinderen en hun leerkrachten op longvlieskanker is niet vast te stellen, zegt aldus de GGD Zaanstreek-Waterland.

De lokalen zijn dertig jaar geleden neergezet als noodopvang en stonden op de nominatie voor sloop. Dat zou over twee maanden gebeuren. De verplichte asbestmeting leverde in de hal van het gebouw een concentratie van 198.000 vezels per kubieke meter lucht op, terwijl maar 100.000 is toegestaan.

Reageer op dit artikel