nieuws

Rodamco schittert met kwartaalcijfers

bouwbreed Premium

rotterdam – Vastgoedreus Rodamco Europe presenteerde gisteren de bedrijfsresultaten over de eerste negen maanden van 2005. Het bedrijf zag het directe beleggingsresultaat in die periode stijgen naar 255,6 miljoen euro, een stijging van 5,2 procent in vergelijking met de eerste negen maanden van vorig jaar. Ook de nettowinst steeg spectaculair.

De groei werd vooral veroorzaakt door de stijging van 7,5 procent van de netto huuropbrengsten, de pipeline-projecten die in 2005 in exploitatie zijn genomen en het effect van aan- en verkopen van een aantal winkelcentra in verschillende Europese landen.

Ook de grote interesse van beleggers in vastgoed, veroorzaakt door de lage rente, maakte dat de waarde van het door Rodamco beheerde vastgoed sterk in waarde steeg. Een herwaarderingsoperatie, uitgevoerd door JonesLangLasalle, wees uit dat de waarde van het vastgoed in de eerste negen maanden met 744 miljoen is toegenomen.

Rodamco Europe verwacht dat het direct resultaat na belasting over het hele jaar 2005 groeit met ongeveer 6 procent Eerder voorzag het vastgoedfonds een groei van het DBR met 5,1procent.

De opwaartse bijstelling is het gevolg van de acquisitie van Stadshart Amstelveen en Centrum Chodov in Praag, dat eerder in exploitatie kan worden genomen dan verwacht.

De nettowinst voor de aandeelhouders van het aan de midkap genoteerde bedrijf is in de verslagperiode gestegen met 242 procent naar 937 miljoen euro, inclusief het indirect resultaat na belasting van 681,7 miljoen euro. De nettohuuropbrengsten namen met 7,5 procent toe naar bijna 370 miljoen euro.

CEO Maarten Hulshoff is tevreden met de cijfers: “Ze zijn het gevolg van Rodamco�s actieve winkelmanagement en de focus op topkwaliteit winkelonroerendgoed op dominante locaties in belangrijke Europese steden. De uitkomst van de taxatie door JonesLangLasalle bevestigt het aanhoudende beleggerssentiment voor topkwaliteit. Dit wordt ook duidelijk weerspiegeld door de stijging van de waarde van onze vastgoedportefeuille.”

Reageer op dit artikel