nieuws

Rechtszaak dreigt rondom Europas hoogste toren

bouwbreed

londen – De projectontwikkelaars van Europas beoogde hoogste wolkenkrabber de Shard of Glass, zijn verwikkeld in een heftig juridisch conflict over de toewijzing van belangen binnen het project. Als het tussenoverleg strandt, dient de rechtszaak eind deze maand.

De betrokken partijen die met elkaar overhoop liggen binnen het consortium zijn zoals The Times onlangs schreef: de Sellar Property Group, de private investeerder Simon Halabi en Sten Morstedt.

De partijen die een consortium zijn aangegaan om de wolkenkrabber te kunnen bouwen blijken nu in een geschil verwikkeld over de toewijzing van de belangen in het potentieel lucratieve ontwerp. Halabi ondernam als eerste partij juridische stappen op grond van een claim dat zijn aandeel in het project onterecht was verkleind. De partners ontkenden de aantijgingen.

In een tegen-claim verwijten Sellar Property Group en CLS, Halabi van onder meer van het op valse gronden representeren van financierders. De zaak komt eind deze maand voor de rechter. De partijen hebben volgens The Times afgelopen maandag een poging ondernomen om uit de impasse te komen voordat de zaak dient.

De wolkenkrabber betreft een ontwerp van architect Renzo Piano met een hoogte van 310 meter op een locatie vlak bij London Bridge Station. De toren heeft een nuttig vloeroppervlak van bijna 120.000 vierkante meter en wordt de eerste multifunctionele wolkenkrabber in Londen met ruimte voor appartementen, kantoren en een luxe 195 kamers tellend hotel.

Reageer op dit artikel