nieuws

Parkeeroplossingen voor stalen gebouwen

bouwbreed

den haag – Het parkeren op of onder het gebouw is het overwegen waard voor gangbare bedrijfshallen op dure locaties. Dat is een voorname conclusie in de nieuwe uitgave van Bouwen met Staal. De nieuwe uitgave �Parkeren op of onder stalen bedrijfshallen� van de Stichting Bouwen met Staal informeert over de financiële consequenties van het […]

den haag – Het parkeren op of onder het gebouw is het overwegen waard voor gangbare bedrijfshallen op dure locaties. Dat is een voorname conclusie in de nieuwe uitgave van Bouwen met Staal.

De nieuwe uitgave �Parkeren op of onder stalen bedrijfshallen� van de Stichting Bouwen met Staal informeert over de financiële consequenties van het parkeren op het dak en onder een gebouw.

De werkgroep �meerlaagse hallen� van de stichting onderzocht mogelijkheden van intensief ruimtegebruik. Vier parkeeropties zijn bekeken. Parkeren op het maaiveld, onder het gebouw, in de kelder en op het dak. Als de grondprijs stijgt (vanaf 240 euro per vierkante meter) wordt alternatief parkeren aantrekkelijker. De brochure gaat in op de diverse financiële aspecten van de varianten en sluit af met bouwkundige tips voor parkeren op het dak van nieuwe en bestaande bedrijfsgebouwen.

De opstellers richten zich op ondernemers, projectontwikkelaars, gemeentelijke overheden en ontwerpers. Tijdens programmering en ontwerp van bedrijventerreinen en gebouwen is de brochure te gebruiken voor het overwegen van varianten op het gebruikelijke parkeren naast het gebouw.

De brochure is gratis te bestellen via Bouwen met Staal in Zoetermeer (e-mail: verkoop@bouwenmetstaal.nl).

Reageer op dit artikel