nieuws

Noodmaatregelen voor zwakke Maasdijk

bouwbreed Premium

DEN BOSCH – Waterschap Aa en Maas heeft noodmaatregelen in voorbereiding omdat in de dijk langs de Maas enkele zwakke plekken zijn ontdekt tijdens een routinecontrole. Er is geen sprake van onmiddellijk gevaar. De dijken bij Keent, Heusden en Oeffelt voldoen niet meer aan alle wettelijke normen. Bij extreem hoog water kan dat problemen veroorzaken. […]

DEN BOSCH – Waterschap Aa en Maas heeft noodmaatregelen in voorbereiding omdat in de dijk langs de Maas enkele zwakke plekken zijn ontdekt tijdens een routinecontrole. Er is geen sprake van onmiddellijk gevaar.

De dijken bij Keent, Heusden en Oeffelt voldoen niet meer aan alle wettelijke normen. Bij extreem hoog water kan dat problemen veroorzaken. Het waterschap maakt daarom nu al plannen om die gedeelten als het nodig is heel snel te versterken met zand of zandzakken.

Reageer op dit artikel