nieuws

Nieuwe leerkansen voor volwassenen

bouwbreed Premium

den haag – Bijna zevenduizend mensen met onvoldoende opleiding krijgen de kans om een beroepskwalificatie te halen. Uiteindelijk moeten 15.000 volwassenen een dergelijk traject kunnen volgen. Dat schrijven de bewindslieden van het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. De twee departementen zijn de initiatiefnemers van het […]

den haag – Bijna zevenduizend mensen met onvoldoende opleiding krijgen de kans om een beroepskwalificatie te halen.

Uiteindelijk moeten 15.000 volwassenen een dergelijk traject kunnen volgen. Dat schrijven de bewindslieden van het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer. De twee departementen zijn de initiatiefnemers van het project Leren & Werken. Bij de start, in maart van dit jaar, was de doelstelling om deze maand vijf samenwerkingsovereenkomsten te hebben getekend.

Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en de regio�s Rivierenland en West-Brabant hebben zich inmiddels gebonden aan het project. Er staan al drie nieuwe overeenkomsten op stapel: in Amsterdam, Utrecht en de technische sector.

De ministeries willen met de betrokken partijen nog afspraken maken over het oprichten van zogenoemde �leer-werkloketten�. Ook moeten volwassenen de mogelijkheid krijgen om diploma�s te halen voor kennis en kunde die door praktische ervaring buiten school zijn verkregen.

Reageer op dit artikel