nieuws

Multifunctionele verlichting geïntegreerd in plafonds

bouwbreed Premium

etten-leur – Ecophon uit Etten-Leur, fabrikant van akoestische plafonds, brengt twee nieuwe plafondverlichtingssystemen.

Deze Ecophon Light Coffer en Ecophon Dot kenmerken zich beide door hun visuele karakter, waardoor de verlichting zich integreert in het plafond. De Ecophon Light is een systeem dat kan worden gebruikt als algemene verlichting, maar ook om een speciaal effect te geven aan een ruimte. Gangen kunnen worden aangegeven door lineair gebruik van de verlichting in het plafond. Het systeem is tevens toe te passen om niveauverschillen te overbruggen.

De Light Coffer is licht van gewicht door zijn compacte geëxtrudeerd aluminium profiel met T5 fluorescente lampen. Deze geven een beter lichtrendement. De armaturen hebben een HF voorschakelapparaat, dus geen hinderlijke flikkering en een mogelijkheid voor digitale dimbaarheid.

Er is een grote flexibiliteit in de rechthoekige afmetingen van de Light Coffer. De Light Coffer sluit nauw aan op de omliggende plafondpanelen en het speciale oppervlak van het profiel draagt ook bij aan een zachte overgang naar het microporeuze oppervlak van de panelen, zo stelt Ecophon.

De Ecophon Dot is een ronde plafondverlichting. Door de afstemming van het armatuur met het plafondpaneel is de verlichting eveneens volledig in het plafond geïntegreerd. De Dot bestaat uit een armatuurbehuizing en een ronde mat opaal acrylaat jaloezie die is opgenomen in het Ecophon Focus plafondpaneel. Elk paneel met armatuur is individueel te positioneren, eenvoudig demontabel en gemakkelijk uit te wisselen met andere panelen, ook na installatie. De Ecophon Dot kan dimbaar en niet dimbaar worden geïnstalleerd.

Elk armatuur weegt 3,5 kilo.

De ronde Ecophon Dot geeft sfeer in het gerenoveerde stadhuis van Zoetermeer.

Reageer op dit artikel